Potrivit lui Grosu, zvonurile despre Ion Chicu drept premier se vehiculau încă din august. „Este demult popit să fie candidat la prim-ministru. El este un candidat eurofob. De românofob mai vedem”, a comentat Grosu.

Rugat să numească câteva nume din posibilul cabinet de miniștri al lui Chicu, Grosu a răspuns: „Eu am impresia că el mă ascultă și face rău țării”.

„Sunt PD-iști. Sunt PD-iști cunoscuți. Eu dacă îi spun, apoi îi numește el. Să vedeți cu ce veselie va vota PD pseudo-reforma Guvernului și va despărți ministerele pe care le-au unit. De la Agricultură vor face ceva, la Economie... Vor împărți așa încât să rămână și PD-ului și PSRM-ului”, a mai comentat Grosu.

Deputatul a mai amintit și de decizia lui Andrei Năstase, din fotoliul de șef la Interne, de a dizolva direcția 5. „Aceea era poliția politică. Apoi indivizii din această direcție au fost preluați de domnul Pavel Voicu și se află în direcția de informație militară de la Ministerul Apărării și continuau să facă filaj și spionaj. Cavcaliuc tot și-a tras o agenție de detectivi și, sub acest paravan, lucra alături de Voicu”, crede Grosu.


Amintim că și fosta prim-ministră, Maia Sandu, consideră că Ion Chicu, desemnat de Igor Dodon la fotoliu din care ea a fost demisă, „îl va asculta și îi va îndeplini toate dorințele” șefului statului. Lidera PAS spune că știe câteva nume din posibilul Cabinet Chicu și afirmă că aceștia „sunt o combinație de oameni PD-PSRM”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!