UPDATE 10:55 Cât de tehnocrat ar fi un eventual Guvern condus de Ion Chicu? Iată un rezumat al conexiunii membrilor Executivului propus de Igor Dodon:

- 5 consilieri ai lui Igor Dodon de la Președinție (Ion Chicu, Corneliu Popovici, Ion Perju, Aureliu Ciocoi, Viorica Dumbrăveanu (ultima a fost secretar de stat din Guvernul Filip care făcea campanie în vestele PDM, demis de alianța ACUM-PSRM);
- tatăl finului lui Igor Dodon (Victor Gaiciuc);
- juristul PSRM și consilierul președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi (Fadei Nagacevschi);
- ministrul propus din partea PSRM în Guvernul Sandu (Pavel Voicu).

Știrea inițială:

Precizăm că Ion Chicu va venit deja joi la Parlament, la o zi de la desemnarea sa, pentru a cere deputaților votul de încredere pentru componența noului Executiv și programul de guvernare al acestuia.

Citește și: „Sunt PD-iști cunoscuți. Dacă vi-i spun acum, îi numește și el”. Igor Grosu, despre Cavcaliuc, Voicu și potențialii miniștri din Cabinetul Chicu (VIDEO)

Așadar, pe lista propusă de Chicu apar următoarele candidaturi:

  • Ministru al Finanțelor - Sergiu Pușcuța, actual Director al Serviciului Fiscal de Stat.
  • Vicepremier pentru Reintegrare - Alexandru Flenchea, șeful Biroului politici de reintegrare de la Chișinău.
  • Ministru al Economiei și Infrastructurii - Anatol Usatîi, a deținut funcția e secretar de stat al MEI în perioada anilor 2017-2019, în Guvernul Filip.
  • Ministru de Interne - Pavel Voicu, ministru al Apărării în Guvernul Sandu, a fost consilier personal la Dodon.
  • Ministru al Justiției - Fadei Nagacevschi, juristul PSRM, consilierul președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.
  • Ministru de Externe - Aureliu Ciocoi
  • Ministru al Apărării - Victor Gaiciuc, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, tatăl finului lui Igor Dodon. Consilier al șefului statului în domeniul apărării și securității naționale. 
  • Ministru al Educației, Culturii și Cercetării - Corneliu Popovici, consilierul lui Dodon în domeniul educației, culturii și cercetării.
  • Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Viorica Dumbrăveanu, fostă secretară de stat în Guvernul Filip, ajunsă, după demitere, în componența Aparatului Președintelui.
  • Ministru al Agriculturii - Ion Perju, consilier al lui Igor Dodon în domeniul agriculturii.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!