La solicitarea Comisiei juridice, pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a fost inclusă examinarea Hotărârii cu privire la demisia lui Ion Ceban din funcția de deputat și vicepreședinte al Parlamentului, după ce acesta a fost ales primar general al municipiului Chișinău. În acest sens, Ceban a înaintat la 12 noiembrie o cerere prin care solicită suspendarea sa din calitate de membru PSRM.

În continuare, mandatul său de parlamentar urmează să treacă la următorul candidat de pe lista PSRM care este Mihail Paciu.

Anterior, Panciu a fost candidatul PSRM la alegerile parlamentare pentru circumscripția 19. Acesta este membru PSRM din 2016. Panciu este inginer-agronom de profesie și anterior a fost conducătorul Gospodăriei Țărănești „M.I. Paciu” și președintele Asociației Legumicultorilor din R.Moldova.

Dacă candidatul Mihail Paciu va refuza mandatul de deputat, următorul candidat ar urma să fie Marina Rădvan. Acesta a mai deținut funcția de deputat în fosta legislatură.

Tot pe ordinea de zi a ședinței de azi a Parlamentului, sunt incluse eliberarea din funcție a președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță și chestiunea privind eliberarea din funcție a vicepreședintei CSJ, Tatiana Vieru. Atât Druță, cât și Vieru, au depus anterior cereri de demisie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!