„Am acceptat să fiu ministru. La minister voi face reforma justiției. Sunt un tehnocrat pentru că niciodată nu am fost membru de partid”, spune Nagacevschi.

Întrebat de la cine a venit propunerea de numire în calitate de ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi afirmă că a avut discuții și cu Igor Dodon, Ion Chicu și cu Zinaida Greceanîi.

„Cu privire la concursul de numire a procurorului general, eu nu am înțeles dacă a fost emis ordin de anulare a rezultatelor concursului. Înțeleg că trebuie să adunăm comisia de preselecție, să înțelegem ce s-a întâmplat în realitate”, a spus candidatul.

„Proiectul de lege a căzut odată cu asumarea răspunderii și înaintarea moțiunii de cenzură”, spune Nagacevchi cu referite la inițiativa Maiei Sandu. Respectiv, în opinia sa, se va merge pe vechea procedură.

Totodată, candidatul pentru funcția de ministru al Justiției afirmă că dacă concursul de selectare a procurorului general nu a fost anulat, urmează ca lista să fie transmisă mai departe CSP.

Amintim că Ion Chicu, candidatul pentru postul de prim-ministru, a prezentat o listă cu viitorii miniștri. AGORA a reușit să obțină lista a acestora. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!