„Vă doresc succes în preluarea acestui mandat de înaltă responsabilitate. Știți în ce condiții de criză preluați mandatul: după cinci luni de improvizație și ineficiență totală a precedentului Guvern”, a spus președintele Igor Dodon.

Din momentul depunerii jurământului încetează mandatul fostului Guvern și intră în deplină funcționalitate noul Executiv.

Componența Guvernului Chicu a fost criticată de blocul ACUM, reprezentanții căruia au afirmat că acesta nu este, așa cum se poziționează, unul tehnocrat și apolitic. „Toată încercarea de a ambala acest guvern în haină tehnorată nu merge. Este un Guvern PD-PSRM și nu invers”, a spus liderul PAS în Parlament, Igor Grosu, în luarea de cuvânt.

Citește și: Cum răspunde Novac la întrebarea dacă noul Guvern e al lui Chicu sau al lui Dodon (FOCUS)

Lista Cabinetului Chicu: Juristul PSRM, o rudă și cinci consilieri ai lui Igor Dodon (DOC)

Pe de altă parte, democrații au susținut acest Guvern, spunând că „majoritatea membrilor au fost membri ai fostului Guvern (n. r. - Guvernul Filip) și ar fi ciudat să spunem că nu sunt profesioniști”.

„Credem că își vor face treaba onorabil. Dacă am fi propus un Guvern, probabil pe alocuri am fi propus aceleași persoane”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.


Guvernul Ion Chicu a fost învestit cu votul de încredere al Legislativului cu votul a 62 de deputați socialiști și democrați. „Vă vom acorda tot suportul necesar”, a declarat președinta Parlamentului. Zinaida Greceanîi a sugerat că noua componență a Executivului este cea mai profesionistă din istoria Republicii Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!