„Mâine avem ședința Guvernului. Voi fi și eu acolo, vom face ședința împreună. Cred că pentru o perioadă trebuie să ne abținem de la deplasări peste hotare. Premierul poate să plece pe o zi două, dar el decide. Trebuie să plece, să facă contacte. Miniștrii, însă, trebuie să stea în Moldova, să muncească”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a precizat că în zilele următoare vor fi făcute schimbări de cadre la mai multe ministere:

„Vom întoarce profesioniștii la ministere. Cei care nu fac față vor fi concediați. La multe ministere este haos. Într-o săptămână jumătate curățim tot și începem să lucrăm”.

AGORA amintește că în mai puțin de 24 de ore, Guvernul Chicu a fost investit. La 18:00, pe 13 noiembrie, Ion Chicu a fost desemnat de Igor Dodon în funcția de prim-ministru. La 14:30, pe 14 noiembrie, Chicu și cabinetul său au depus jurământul la Președinție, programul și componența Executivului fiind deja votate de PSRM și PD.

Guvernul Ion Chicu a fost învestit cu votul de încredere al Legislativului cu votul a 62 de deputați socialiști și democrați. „Vă vom acorda tot suportul necesar”, a declarat președinta Parlamentului. Zinaida Greceanîi a sugerat că noua componență a Executivului este cea mai profesionistă din istoria Republicii Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!