„Cu jumătate de an nu mi-am imaginat așa ceva. Nu am țintit spre asta, dacă sincer. Situația așa s-a creat că avem conducerea Parlamentului, Președinției, Guvernului, Primăriei. Este o responsabilitate mare. Nu vom putea da vina pe alții când nu vom reuși unele lucruri”, a spus Igor Dodon.

Președintele a precizat că în primii ani de mandat în fruntea țării nu a reușit să facă prea multe din cauza bețelor pe care i le punea în roate fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc:

„Dacă vorbim despre Președinte, să vorbim despre ultimii trei ani. Doi ani am fost blocat de Plahotniuc. Mulți cetățeni și jurnaliști nu înțelegeau de ce tolerez asta, de ce nu ies în stradă. Am așteptat momentul potrivit și cred că am procedat corect din punct de vedere strategic”.

Mai mult, Dodon dă asigurări cu odată cu puterea, socialiștii au primit șansa de a demonstra că pot să facă schimbări bune pentru oameni.

„Și promit că le vom face. Nu avem mult timp. Până la 1 septembrie anul viitor oamenii vor vedea schimbări în toate sferele, vor vedea îmbunătățiri”.

AGORA amintește că Guvernul Ion Chicu a fost învestit cu votul de încredere al Legislativului. Pentru noul Executiv au votat 62 de deputați socialiști și democrați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!