„O să depun plângerea fără nicio ezitare împotriva unei ordonanțe prin care Dodon a fost salvat de dosar, că acea anchetă care s-a pornit și s-a închis în iulie 2019 a fost un troc între Plahotniuc și Dodon (…). Dosarul pentru uzurparea puterii de stat a fost închis printr-o ordonanță semnată de Igor Popa (n.r. fost adjunct al procurorului general care a deținut interimatul funcție de procuror general după plecarea lui Eduard Harunjen), tot acesta a închis un dosar în care figura și Plahotniuc, și Dodon, voi cere reluarea acestui dosar. Nu mai sunt ministru, nu-mi mai poate reproșa nimeni că fac imixtiune în justiție”, a declarat Năstase.

Amintim că persoane fizice și juridice, afiliate PSRM, sunt cercetate într-o cauză penal pe faptul spălării de bani proveniți din offshore. E vorba de o cauză gestionată de Direcția Generală de Urmărire Penală a CNA, în care este vizată activitatea întreprinderii „Exclusiv Media” SRL, proprietar al căreia este deputatul PSRM Corneliu Furculiță. Informația a fost publicată de deputatul ACUM, Iurie Reniță, care a primit-o de la Procuratura Anticorupție.

În documentul publicat de Reniță, ofițerul raportor menționează că banii primiți din offshore ar fi mers pentru campania electorală a alegerilor prezidențiale, la care, într-un final, a câștigat Igor Dodon, pe atunci lider PSRM.

Totodată, și deputatul în Parlament, Octavian Țîcu a anunțat în luna octombrie, că a înregistrat o Inițiativă Legislativă cu privire la constituirea unei Comisii de anchetă „pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”. Aceasta, însă, nu a fost susținută de parlamentari, fiind semnată doar de deputaţii din Blocul ACUM Lilian Carp şi Iurie Reniţă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!