Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, unde Olga Guțuțui menționează că a activat patru ani la CA, unde a venit „în dorință de a contribui la edificarea unui spațiu audiovizual liber”. Totuși, membra CA menționează că instituția a devenit polițizată.

„Se pare că deciziile se iau dincolo de pereții autorității de reglementare. Or, altfel nu poate fi explicat faptul de ce Consiliul, din garant al interesului public în domeniul audiovizualului, s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual, din autoritate publică autonomă și independentă, Consiliul a devenit o entitate ce poartă chipiu colorat, iar culoarea acestuia, la o anumită perioadă, se schimbă, după cum se schimbă dimensiunile grupurilor media controlate de către politicieni. Despre aceasta vorbesc deciziile, atitudinile și abordările autorității de reglementare. Este o realitate tristă, dar care nu poate fi negată.

În aceste condiții și pe această cale îmi anunț demisia din funcția de membră a Consiliului Audiovizualului. Azi va fi ultima mea zi în cadrul autorității de reglementare și, respectiv, ultima ședință la care voi participa în calitate de membră a Consiliului. Plec împărtășind același crez: mass-media trebuie să fie independentă, să funcționeze în condiții de concurență loială, să informeze corect și echidistant cetățenii”, scrie Guțuțui.

Olga Guțuțui a devenit membră CA în 2015, fiind numită prin concurs de Comisia parlamentară pentru mass-media. Potrivit regulamentului, mandatul ei urma să expire în 2020.

Amintim că la 5 septembrie, Dorina Curnic, un alt membru CA, a declarat în cadrul ședinței Consiliului că își retrage mandatul de membru al CA. Membra CA spunea de la începutul ședinței că nu mai poate să-și continuie activitatea în cadrul consiliului dat fiind maniera în care se iau deciziile și din cauza unui management defectuos. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!