Oameni ca tine: Povestea mamei care își împletește visele și speranțele împărțindu-și iscusința cu alții (VIDEO)

Oameni ca tine: Povestea mamei care își împletește visele și speranțele împărțindu-și iscusința cu alții (VIDEO)Pășește cu îndârjire printre cele două foi albe și câteva creioane colorate întinse pe podea. Știe cum să-și potrivească talpa piciorului printre cuburi, păpuși, bucăți de lego și alte câte și mai câte jucării. La o întindere de mână distanță, o fetiță cu ochi mari și păr bălai chinuie o căciulă împletită din niște fire verzi. Chiar dacă e plină vară, fata își îndeasă accesoriul pe cap și râde cu toți dinții. De la etajul superior se aude vocea unui băiețel, revendicându-și dreptul la atenție. Liniștea care s-a lăsat în casă pentru câteva secunde a fost strivită în mii de cioburi de cele două glasuri cristaline care își strigau sensul vieții: Mama!

După ce îi potolește pupându-i și mângâindu-le creștetele, încearcă să facă un pact cu micii războinici. Darian, pentru că e mai mare, va avea grijă de sora lui. Irinuca, în schimb, va fi ascultătoare și va încerca, măcar pentru o habă de vreme, să se joace liniștită alături de fratele ei.

 De când este mamă, Cristina Ermac, a învățat să fie mai puternică și să se transforme, la nevoie, în prințesă, în actor, în spectator, în punct de sprijin și în arbitru. Își folosește abilitățile pentru a-și crește copiii în iubire și împăcare și este ferm convinsă că timpul pe care îl investește azi pentru educație, mâine îi va fi răsplătit înzecit.

Toate visele mele în mare parte se bazează pe copii. Poate sună banal și toți spun că trebuie să fii femeie, să fii personalitate. Acum cât inima mea este în mare parte dedicată lor, tot ce visez e legat de dânșii.

 Profită de succesul negocierii cu cei mici și își trece mâinile fine, cu degete lungi, peste bobinele multicolore care i-au acaparat canapeaua. Le atinge pe fiecare, apoi le cântărește gânditor. Fiecare bucată de ață care ajunge în casa ei, se transformă în artă. Într-o lume în care tehnologiile pun stăpânire pe tineri și devin un întreg univers, Cristina încearcă să ofere bucurie prin munca pe care o depune ore, zile sau chiar săptămâni la rând. La prima vedere ai zice că  împletește și croșetează piese vestimentare. În realitate, însă, face mult mai mult de atât. În încercarea de a aduna în jurul ei cât mai mulți împătimiți de fire și lucrul făcut manual, subliniază necesitatea oamenilor de a-și identifica talentul și de a-l trăi.

Îmi doresc o lume în care oamenii să poată să-și găsească timp pentru a face ceea ce le place. 

 Pentru a fi și mai aproape de visul ei, s-a gândit să profite de oportunitățile vremurilor în care trăim și a dezvoltat un proiect de lecții online. Astfel, elimină hotarele geografice și rupe bucăți din priceperea și iscusința sa oferindu-le cu generozitate elevilor care se află de cealaltă parte a monitoarelor cea mai bună parte din ea.  Ar putea explica la nesfârșit despre teoria firului de ață, despre culorile potrivite și despre tehnica ochiurilor bine făcute. Spune că în timp ce mâinile creează, mintea se odihnește, iar sufletul devine mai liber, mai plin de vise.

Salariul de bază de care am nevoie și pe care îl solicit din acest proiect este fericirea pe care o primesc.

Mișcându-și degetele ritmic, cu o viteză aproape uluitorare, își ține privirea îndreptată spre camera în care cei doi copii nu au reușit să împartă o rachetă de tenis. Cu o voce calmă îl cheamă la raport pe Darius. Băiețelul blonduț, cu niște ochi care veșnic râd, a mormăit ceva nemulțumit, apoi a capitulat sub rugămințile ferme ale mamei sale. Și-a luat surioara de mână și au revenit în lumea lor, lăsând conflictul rachetei pentru mai târziu. Despre maternitate, Cristina Ermac, vorbește cu recunoștință. Spune că este perioada care a împlinit-o și a redefinit-o ca om.

Eu am o boală: sunt fericită atunci când văd că pot să-i fac pe alții fericiți.

Pășește prin viață cu aceeași îndârjire cu care trece printre cele două foi albe și câteva creioane colorate întinse pe podea. Știe cum să-și potrivească talpa piciorului printre cuburi, păpuși, bucăți de lego și alte câte și mai câte jucării, la fel cum știe să inspire și transforme lumea în care trăiește într-un loc mai bun, mai frumos, mai colorat. Pentru că este mamă. Pentru că a învățat să fie mai puternică și să se transforme, la nevoie, în prințesă, în actor, în spectator, în punct de sprijin și în arbitru. Își împletește în fiecare zi talentul și își crește copiii în iubire și împăcare pentru că știe că timpul pe care îl investește azi pentru educație, mâine îi va fi răsplătit înzecit...Hai să fim prieteni! Hai să #SusținemPresa independentă cu câte un abonament AGORA, de 98 de lei.

Dacă tot ai ajuns aici...

...înseamnă că ți-a plăcut articolul sau te preocupă subiectul. Noi vrem să venim cu cât mai multe articole pe care să le citești până la final. Acum le poți spune direct jurnaliștilor din redacție ce vrei să citești și în ce format.

Noi păstrăm jurnalismul AGORA deschis tuturor. Nu avem în spate oligarhi sau politicieni și nimeni nu-i dictează editorului cum să scrie despre un subiect sau altul. Sprijinul tău ne va ajuta să ne păstrăm această independență. Orice contribuție, oricât de mare sau mică, este extrem de valoroasă pentru noi.

Sprijină AGORA astăzi cu doar 98 de lei. Mulțumim.

Vezi și aceste știri
Comisia Europeană cere statelor membre să îmbunătățească siguranța jurnaliștilor

Comisia Europeană cere statelor membre să îmbunătățească siguranța jurnaliștilor

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 27 Congaz. Cine sunt doritorii de a accede în Adunarea Populară, ce averi au de declarat și ce funcții au candidații uneia dintre circumscripțiile arondate satului Congaz

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 27 Congaz. Cine sunt doritorii de a accede în Adunarea Populară, ce averi au de declarat și ce funcții au candidații uneia dintre circumscripțiile arondate satului Congaz

Fostul deputat condamnat în România, Cristian Rizea, nu poate fi încă extrădat autorităților de peste Prut, pentru că... Explicația ministrului Justiției

Fostul deputat condamnat în România, Cristian Rizea, nu poate fi încă extrădat autorităților de peste Prut, pentru că... Explicația ministrului Justiției

Advertoriale
Peste 360 de femei au descoperit lumea digitală și secretele antreprenoriatului cu Women Digital Center (VIDEO)

Peste 360 de femei au descoperit lumea digitală și secretele antreprenoriatului cu Women Digital Center (VIDEO)

Laboratorul medical Invitro Diagnostics a ajuns și la Ungheni. Lansare cu servicii promoționale

Laboratorul medical Invitro Diagnostics a ajuns și la Ungheni. Lansare cu servicii promoționale

Concertul solo al Irinei Rimes a fost REPROGRAMAT pentru 24 septembrie. Biletele - valabile, însă în noi condiții

Concertul solo al Irinei Rimes a fost REPROGRAMAT pentru 24 septembrie. Biletele - valabile, însă în noi condiții

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  ZDG: Au plătit zeci de mii de lei pentru vacanță, luând și credite, dar au rămas fără călătorie. Agenția de turism i-a dus de nas (VIDEO)
 • 2
  Primăria Chișinău despre incidentul cu peretele căzut peste un autoturism: Demolarea nu fost autorizată
 • 3
  S-au supărat? Deputații BCS au părăsit plenul Parlamentului. Iată motivul
 • 4
  Se pune pe ordinea de zi a ședinței parlamentare un proiect de lege fără raportul comisie de fond? Grosu: „Cine a elaborat acest Regulament?”(FOCUS)
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.