Oameni ca tine: Povestea mamei care își împletește visele și speranțele împărțindu-și iscusința cu alții (VIDEO)

Oameni ca tine: Povestea mamei care își împletește visele și speranțele împărțindu-și iscusința cu alții (VIDEO)

Pășește cu îndârjire printre cele două foi albe și câteva creioane colorate întinse pe podea. Știe cum să-și potrivească talpa piciorului printre cuburi, păpuși, bucăți de lego și alte câte și mai câte jucării. La o întindere de mână distanță, o fetiță cu ochi mari și păr bălai chinuie o căciulă împletită din niște fire verzi. Chiar dacă e plină vară, fata își îndeasă accesoriul pe cap și râde cu toți dinții. De la etajul superior se aude vocea unui băiețel, revendicându-și dreptul la atenție. Liniștea care s-a lăsat în casă pentru câteva secunde a fost strivită în mii de cioburi de cele două glasuri cristaline care își strigau sensul vieții: Mama!

După ce îi potolește pupându-i și mângâindu-le creștetele, încearcă să facă un pact cu micii războinici. Darian, pentru că e mai mare, va avea grijă de sora lui. Irinuca, în schimb, va fi ascultătoare și va încerca, măcar pentru o habă de vreme, să se joace liniștită alături de fratele ei.

 De când este mamă, Cristina Ermac, a învățat să fie mai puternică și să se transforme, la nevoie, în prințesă, în actor, în spectator, în punct de sprijin și în arbitru. Își folosește abilitățile pentru a-și crește copiii în iubire și împăcare și este ferm convinsă că timpul pe care îl investește azi pentru educație, mâine îi va fi răsplătit înzecit.

Toate visele mele în mare parte se bazează pe copii. Poate sună banal și toți spun că trebuie să fii femeie, să fii personalitate. Acum cât inima mea este în mare parte dedicată lor, tot ce visez e legat de dânșii.

 Profită de succesul negocierii cu cei mici și își trece mâinile fine, cu degete lungi, peste bobinele multicolore care i-au acaparat canapeaua. Le atinge pe fiecare, apoi le cântărește gânditor. Fiecare bucată de ață care ajunge în casa ei, se transformă în artă. Într-o lume în care tehnologiile pun stăpânire pe tineri și devin un întreg univers, Cristina încearcă să ofere bucurie prin munca pe care o depune ore, zile sau chiar săptămâni la rând. La prima vedere ai zice că  împletește și croșetează piese vestimentare. În realitate, însă, face mult mai mult de atât. În încercarea de a aduna în jurul ei cât mai mulți împătimiți de fire și lucrul făcut manual, subliniază necesitatea oamenilor de a-și identifica talentul și de a-l trăi.

Îmi doresc o lume în care oamenii să poată să-și găsească timp pentru a face ceea ce le place. 

 Pentru a fi și mai aproape de visul ei, s-a gândit să profite de oportunitățile vremurilor în care trăim și a dezvoltat un proiect de lecții online. Astfel, elimină hotarele geografice și rupe bucăți din priceperea și iscusința sa oferindu-le cu generozitate elevilor care se află de cealaltă parte a monitoarelor cea mai bună parte din ea.  Ar putea explica la nesfârșit despre teoria firului de ață, despre culorile potrivite și despre tehnica ochiurilor bine făcute. Spune că în timp ce mâinile creează, mintea se odihnește, iar sufletul devine mai liber, mai plin de vise.

Salariul de bază de care am nevoie și pe care îl solicit din acest proiect este fericirea pe care o primesc.

Mișcându-și degetele ritmic, cu o viteză aproape uluitorare, își ține privirea îndreptată spre camera în care cei doi copii nu au reușit să împartă o rachetă de tenis. Cu o voce calmă îl cheamă la raport pe Darius. Băiețelul blonduț, cu niște ochi care veșnic râd, a mormăit ceva nemulțumit, apoi a capitulat sub rugămințile ferme ale mamei sale. Și-a luat surioara de mână și au revenit în lumea lor, lăsând conflictul rachetei pentru mai târziu. Despre maternitate, Cristina Ermac, vorbește cu recunoștință. Spune că este perioada care a împlinit-o și a redefinit-o ca om.

Eu am o boală: sunt fericită atunci când văd că pot să-i fac pe alții fericiți.

Pășește prin viață cu aceeași îndârjire cu care trece printre cele două foi albe și câteva creioane colorate întinse pe podea. Știe cum să-și potrivească talpa piciorului printre cuburi, păpuși, bucăți de lego și alte câte și mai câte jucării, la fel cum știe să inspire și transforme lumea în care trăiește într-un loc mai bun, mai frumos, mai colorat. Pentru că este mamă. Pentru că a învățat să fie mai puternică și să se transforme, la nevoie, în prințesă, în actor, în spectator, în punct de sprijin și în arbitru. Își împletește în fiecare zi talentul și își crește copiii în iubire și împăcare pentru că știe că timpul pe care îl investește azi pentru educație, mâine îi va fi răsplătit înzecit...Vezi și aceste știri
R. Moldova are mai mulți milionari în lei. Cel mai tânăr are 18 ani

R. Moldova are mai mulți milionari în lei. Cel mai tânăr are 18 ani

R. Moldova se împotmolește în deșeuri. Soluțiile altor state, preluate doar pe hârtie (VIDEO)

R. Moldova se împotmolește în deșeuri. Soluțiile altor state, preluate doar pe hârtie (VIDEO)

Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost eliminați de pe pagina oficială a familiei regale britanice

Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost eliminați de pe pagina oficială a familiei regale britanice

Advertoriale
 Vrei să studiezi IT-ul? Află de la Nicolae Sîrbu cum să stăpânești lumea codurilor (VIDEO)

Vrei să studiezi IT-ul? Află de la Nicolae Sîrbu cum să stăpânești lumea codurilor (VIDEO)

Principala regulă pe ploaie sau furtună: NU atinge sub nicio formă firele rupte sau căzute la pământ (VIDEO)

Principala regulă pe ploaie sau furtună: NU atinge sub nicio formă firele rupte sau căzute la pământ (VIDEO)

VioPark — locul unde se nasc produsele cosmetice naturale și ce criterii influențează asupra calității produselor

VioPark — locul unde se nasc produsele cosmetice naturale și ce criterii influențează asupra calității produselor

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Victor Nistorică a schimbat zeci de bilete de avion, cumpărate anual, pentru o afacere în sat, la doar zece kilometri de casă (VIDEO)
  Oameni ca tine: Victor Nistorică a schimbat zeci de bilete de avion, cumpărate anual, pentru o afacere în sat, la doar zece kilometri de casă (VIDEO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Putin a schimbat Legea Supremă? Hai și noi! Cum a apărut ideea reformei constituționale (AUDIO)
 • Oameni ca tine: Adelina Dodon - femeia care își îndulcește cariera academică cu deserturi cu gust de copilărie (VIDEO, FOTO)
 • Sergiu Litra, despre cum să îți crești afacerea pe timp de COVID-19, să produci bere în R. Moldova, termen de valabilitate și furtul miliardului | Nota de Plată
 • Podcastul „Bilet în Parlament”. Un an fără Plahotniuc. Din coordonatorul țării în bau-bau-ul politicii moldovenești (AUDIO)
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Teatrul Satiricus anunță trei spectacole în aer liber, la final de august. Rezervă bilete acum!
 • Disputele familiale afectează identitatea personală cum niciun alt tip de conflict n-o poate...
Cele mai populare
 • 1
  Oponenta lui Lukașenko a publicat primul video după ce a plecat în Lituania: „Am luat o decizie pentru care unii mă vor judeca, iar alții mă vor urî” (VIDEO)
 • 2
  După o copilărie la limita sărăciei în Rusia, a început o nouă viață în R. Moldova. Povestea lui Ghenadii Eșmekov, stabilit de 53 de ani la Chișinău
 • 3
  „Tot satul se teme de el”. Un bărbat din Ștefan-Vodă, care ar bate măr tot satul, nu mai ajunge pe mâna poliției. Oamenii nu scriu cerere de frică (VIDEO)
 • 4
  Proteste la Minsk: Încă un manifestant a murit, iar oponenta lui Lukașenko e de negăsit
Autentificare
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.