Mai exact, în urma unei plângeri depuse de întreprinderea „Bucuria” SA la autoritatea de concurență, s-a constatat că „Nefis” parțial a copiat, ilegal, ambalajul bomboanelor la cutie „Meteorit 320 g”, „Meteorit 400 g”, „Chișinăul de seară”, „Pasărea Măiastră”, „5 minute”, „Fortuna”,  „Prună Delicioasă” și „Lapte de vis”. „Nefis” a plasat aceste produse pe piață.

„Bucuria” a depus plângerea la Consiliul Concurenței acum un an, invocând copierea de către „Nefis” a ambalajelor la produsele menționate, în contextul activității sale de producere, dar și plasarea pe piață a produselor de cofetărie menționate.  

Întreprinderea „Bucuria” a menționat că principala caracteristică care indică asupra faptului că ambalajul a fost copiat rezidă în gama cromatică utilizată.

În urma analizei plângerii, Consiliul Concurenței a constatat că „Nefis” a recurs la concurență neloială și a amendat compania.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!