„Probabil, ex-ministra a făcut uz de prevederea introdusă de ea în Regulament, că omul „are reputație bună”. Nu știm când și cum a fost petrecut concursul, nici cine a apreciat reputația omului. Oare faptul că omul a fost adus de ea la minister, i-a permis să îi determine rapid ireproșabilitatea, competența și rezultatele, ca să îl “aterizeze” atât de operativ în funcția de director la un spital se nivel republican”, a spus Glavan.

Totodată, democrata a punctat că numirea ar sfida normele legale:

„Acest ordin este ilegal și sfidează nu doar actele normative, la care a muncit ministra, dar și bunul simț‼️ Mai util era, dacă trimitea la odihna binemeritată alte două persoane ireproșabile, numite de guvernul Sandu. Un director cu secrete comerciale pe bani publici și altul, poticnit rușinos în jocurile distribuitorilor de insulină”.

De cealaltă parte, Ala Nemerenco, susține că l-a numit pe fostul Secretar de Stat Alexandru Voloc în funcția de director interimar la IMSP Spitalul Clinic de Boli Contagioase pînă la desfășurarea concursului din cauza că nimeni nu a dorit să accepte interimatul.

„Având în vedere că funcția chiar și de interimar, este vacantă, deoarece detașarea înseamnă doar asumare de obligațiuni, am considerat că Alexandru poate ocupa acest interimat și are toate abilitățile de a se ocupa cu toate problemele spitalului care sunt majore. Mai departe, conducerea ministerului se va clarifica cu concursul care î-l vor desfășura”, a spus fosta ministră a Sănătății.

AGORA precizează că fostul Secretar de Stat, Alexandru Voloc, a fost numit în funcția de director interimar la IMSP Spitalul Clinic de Boli Contagioase „Toma Ciorbă”.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!