Potrivit lui Cavcaliuc, Ex-ministrul de Interne, Andrei Năstase, ar fi venit la el, în primele zile după schimbarea puterii, însoțit de șeful Poliției Naționale, nou-numit atunci, Gheorghe Balan și de Veaceslav Garștea. Năstase l-ar fi rugat să rămână în sistem:

„Am făcut schimb de păreri și i-am zis că n-o să lucrez cu el, pentru că sunt polițist de categorie superioară. Nu pot lucra cu oameni care anterior mă numea pe mine și oamenii mei criminali, iar apoi să vină în cabinet și să apeleze la profesionalismul meu. Cred că s-a supărat că l-am refuzat și au crezut că o să mă rog la ei. Dar totul a fost invers”, a spus Cavcaliuc în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Publika

După plecarea sa din IGP, Cavcaliuc ar fi fost telefonat de mai multe companii private care i-ar fi propus un loc de muncă în domeniul securității interne.

„Am primit una din oferte și acum lucrez ca șef de departament al securității într-o companie internațională petrolieră foarte mare. Am salariul de 20 de ori mai mare decât era la Inspectoratul General de Poliție”, afirmă fostul șef adjunct al Poliției Naționale, lucru pe care l-a confirmat anterior pentru AGORA, dezmințind faptul că ar fi fost angajat în cadrul Ministerului Apărării.

Totodată, Cavcaliuc comentează posibilitatea întoarcerii lui în sistem: „Poate cineva foarte tare dorește ca eu să mă întorc și vorbește despre aceasta, dar mie personal nimeni nu mi-a propus nimic. Iar dacă mi-ar propune, m-aș gândi. Aceste funcții sunt o responsabilitate forte mare, față de sine, echipă, polițiști, stat și societate. Desigur mă afectează ce se întâmplă în țară și poliție. Dar sunt sigur că domnul Voicu va face o alegere corectă”.

Menționăm că anterior Cavcaliuc vorbea despre o posibilă implicare a sa în politică, lucru despre care acesta a evitat să dea detalii, dar pe care nu l-a negat. 

Fostul șef adjunct al Inspectoratul General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, și-a anunțat demisia la 15 iunie curent, declarând atunci că „a venit timpul pentru o nouă filă în cariera sa”. Cavcaliuc a fost numit șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției în 2014, în perioada 2015 - 2016 asigurând și interimatul funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției. Până în 2014 a fost șef al Direcţiei Operațiuni Speciale a Inspectoratului Naţional de Investigaţii. 

Deocamdată nu am obținut o reacție din partea lui Andrei Năstase, urmând să revenim în scurt timp.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!