Academia de Jurnalism Participativ a inițiat un nou curs pentru tinerii care vor să descopere acest domeniu (VIDEO)

Academia de Jurnalism Participativ a inițiat un nou curs pentru tinerii care vor să descopere acest domeniu (VIDEO)

AGORA.md și ASIST lansează cel de-al doilea curs de instruire pentru viitorii jurnaliști în cadrul Academiei de Jurnalism Participativ (ACJ). 

Daniel Grosu, cursant la ce-a de-a doua ediție, ne-a spus: „Sunt interesat să mă dezvolt în diverse domenii ale vieții, iar jurnalismul în simt foarte aproape de suflet. Mă atrage mult acest domeniu. Iată de ce am decis să vin la acest curs și să fac cunoștință îndeaproape cu domeniul, cu toate detaliile ce țin de el.”

„Mi-e interesantă această profesie, vreau să mă aprofundez în studierea ei. De mică, atunci când priveam la televiziune diferiți jurnaliști, chiar și interviuri, eram interesată de aceste interviuri”, ne-a declarat Dumitrița Procopie, o alta cursantă.

Publicitate

De unde au aflat aceștia

„La noi în Colegiu a fost Mark și ne-a povestit despre cursuri și m-a impresionat mult. De mic îmi doream să fiu jurnalist, așa că am hotărât să vin încoace. Demult îmi doream să lucrez la Tv undeva”, ne-a precizat Vlad, cursant din Grigoriopol.

Reprezentanții ASIST și Agora.md le-au explicat cursanților ce presupune această instruire, pe partea teoretică și pe cea practică

„Lansăm 4 runde de instruire pentru tineri jurnaliști, sau cei care abia încearcă să vadă dacă sfera e a lor și 4 runde de instruire pentru jurnaliști practicieni. Cei care au trecut printr-o instruire de bază și vor să avanseze sau cei care sunt incluși in procesul de lucru și vor să-și dezvolte mai multe skills-uri pentru a putea avasa pe acest domeniu”, le-a spus tinerilor participanți Mark Mazureanu, director ASIST.

Trainerii au fost aleși pe sprânceană, din jurnalismul activ sau diverse domenii conexe.

„Eu sper mult ca participanții care au venit la ediția a 2-a a cursului să demonstreze să fie implicați social, să sesizeze probleme care vor deveni știri și, fie că vor dori să urmeze o carieră în jurnalism sau nu, activismul civic să le ajute să privească altfel lumea și să fie mai activ în procesul decizional sau de modernizare a comunității”, a declarat Lilia Zaharia, jurnalistă, traineră.

În cadrul proiectului vor mai fi două grupuri de jurnaliști începători și 4 runde de instruiri + practică pentru jurnaliști deja activi sau cu o minimă experiență.

Detalii pe ACJ.md.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal