„Facultatea de farmacie vine cu acest congres studențesc științific, ceea ce este și o onoare și mândrie pentru noi și o speranță pe viitor că acești tineri, din ei vor fi viitori cercetători. Dragostea pentru știință, dacă apare de pe băncile facultății, cred că o să aibă și un viitor, mai ales că această facultate are posibilități foarte frumoase de știință”, ne-a spus Emil Ceban, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”.

În cadrul evenimentului sunt prezenți și invitați din România, dar și de la organizații de profil din Europa. Programul conferinței este unul variat și pe interesul studenților Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău.

„Programul este foarte variat: peste 30 de comunicări orale, sunt 15 ateliere de lucru, sunt 2 conferințe magistrale pe care le vor ține profesorii invitați din România. Evenimentele sociale, bineînțeles fac parte din program pentru că un student trebuie să știe și să se distreze. Oaspeții care au venit de la diferite organizații internaționale sper să îi convingă pe studenții noștri să fie mai activi, să aplice pentru a aplica la proiecte și a câștiga bani pentru a se dezvolta”, menționează Nicolae Ciobanu, decanul Facultății de Farmacie al USMF.


Farmacia Familiei susține activitatea și dezvoltarea viitorilor farmaciști ai țării noastre, prin prezența la acest congres.


P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.