Șeful statului a fost însoțit la Tokyo de consilierul său pentru politică externă, Aureliu Ciocoi, numit ieri ministru de Externe, șefa Direcției relații externe și comunicare și doi consultanți ai Secției protocol și comunicare.

Citește și: Japonezii ne vor dărui copaci de sakura, iar Dodon le-a dus vin în sticle cu autograf de la președinte (FOTO)

Președinția precizează că din bugetul public nu s-au cheltuit bani pentru deplasarea soției președintelui în Japonia:

„Deși hotărârea Guvernului din 5 ianuarie 2012 prevede expres că, în cazul în care, conform rigorilor de protocol stabilite, președintele trebuie să fie însoțit în timpul vizitelor oficiale peste hotarele țării de soție, persoanei însoțitoare i se compensează cheltuielile pentru diurnă, locațiune și transport, de la investirea în funcție a președintelui Igor Dodon și până în prezent, bugetul instituției prezidențiale nu a suportat cheltuieli destinate deplasării membrilor familiei acestuia”.


Vizita lui Dodon la Tokio e prima vizită a șefului statului de la stabilirea raporturilor diplomatice moldo-nipone.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!