„S-au făcut totalurile pentru alegerile locale. A avut loc un schimb de opinii despre rezultatele acestor alegeri, pentru că socialiștii au obținut un scor impunător, un număr de peste 200 de primari, primării în opt centre raionale. A fost discutată situația la nivel național, s-au dat aprecieri pozitive a ce făcut fracțiunea PSRM în Parlament. Adică întreg activul PSRM e de acord cu faptul votării demiterii Guvernului Maiei Sandu și votat un Guvern minoritar. Pe oameni mai puțin îi interesează cine conduce o instituție sau alta, ci cum sunt drumurile, pensiile, școlile, grădinițele”, a declarat Dodon, după eveniment.

Ulterior, într-un status pe Facebook, Dodon a mai adăugat că a asigurat membrii formațiunii „că noi avem toate șansele să transformăm Republica Moldova într-un mare șantier de construcție, unde vor fi realizate proiecte majore de infrastructură ceea ce va impulsiona creșterea economică”.

„Am solicitat întregii echipe să nu se lase cuprinși de euforie, deoarece evaluarea activității lor se va face în baza rezultatelor concrete și nu a lozincilor”, a mai punctat liderul neformal al PSRM.


Amintim că socialiștii anunțau încă pe 6 noiembrie despre convocarea Consiliului Republican, însă cu alt scop: cel de a discuta angajarea răspunderii Guvernului Sandu. Aceștia au reușit, însă, să demită Guvernul prin moțiune până la consiliu. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!