„Șeful Executivului de la Moscova și-a exprimat încrederea că activitatea premierului Chicu și a Cabinetului de miniștri pe care-l conduce va contribui la dezvoltarea dialogului constructiv dintre cele două țări. Pe dimensiunea bilaterală s-au acumulat mai multe subiecte de importanță națională, clarificarea cărora e în măsură să determine progrese importante în domeniile social și economic”, se arată în comunicatul Guvernului de la Chișinău.

În mesajul oficial se arată că prim-ministrul rus i-a urat noului premier „o guvernare plină de realizări în interesul cetățenilor”, iar pe site-ul Guvernului rus scrie că Medvedev l-a și invitat pe Chicu într-o vizită de lucru la Moscova.

Anterior, fosta prim-ministră Maia Sandu a spus că ar putea merge într-o vizită oficială în Rusia. Temele anunțate erau problema comerțului și a livrării gazelor naturale. Sandu însă a fost demisă fără să ajungă în Federația Rusă.

Cu doar zece zile înainte de demiterea Guvernului Sandu, Igor Dodon afirma că plecarea prim-ministrei Maia Sandu la Moscova „este principială”. Mai mult, acesta a declarat că se discutau chiar și două perioade în care ar fi putut avea loc această vizită. Una dintre ele era cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!