Postarea lui Slusari vine la câteva ore după Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor de sâmbătă, 16 noiembrie.

PDM și PSRM nu au venit, deocamdată, cu o reacție la aceste declarații.

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor a avut loc departe de presă, însă cu participarea lui Igor Dodon. Mai mult, anume Dodon a vorbit în fața celor două televiziuni afiliate PSRM-ului, prezente la eveniment, și nu lidera PSRM, Zinaida Greceanîi.

„S-au făcut totalurile pentru alegerile locale. A avut loc un schimb de opinii despre rezultatele acestor alegeri, pentru că socialiștii au obținut un scor impunător, un număr de peste 200 de primari, primării în opt centre raionale. A fost discutată situația la nivel național, s-au dat aprecieri pozitive a ce făcut fracțiunea PSRM în Parlament. Adică întreg activul PSRM e de acord cu faptul votării demiterii Guvernului Maiei Sandu și votat un Guvern minoritar”, a spus liderul neformal al PSRM după întrunire.

Amintim că, imediat după alegerile locale generale din această toamnă, Igor Dodon declarase că reprezentnații PSRM din teritoriu vor să creeze coaliții la nivel local cu aleșii blocului ACUM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!