„Săptămâna viitoare colegii noștri vor veni în Consiliul Municipal Chișinău cu propunerea de adoptare a unei decizii de înfrățire a mun. Chișinău și a suburbiilor cu Consiliul Județean Cluj, acolo unde există deja, de mult timp, o decizie o Consiliului Județean Cluj, de înfrățire cu Chișinăul”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit lui Năstase, activitatea în CMC a Platformei DA este legată transparentizarea proceselor decizionale, eliminarea corupției și a schemelor ilegale de delapidare a bunului public.

„În regim de urgență vom insista pe aplicarea sistemului electronic de vot, pe inventarierea, înregistrarea și gestionarea riguroasă și eficientă a patrimoniului municipal, acumularea de fonduri interne și externe pentru dezvoltarea urbană, infrastructură, drumuri calitative, transport suficient și eficient, fluidizarea traficului, rezolvarea problemelor de mediu, medicină, educație”, a spus Năstase.


„Consiliul Politic Național a făcut o analiză exhaustivă a modului în care s-au desfușurat alegerile locale şi procesul de constituire a structurilor administrației publice locale. Totodată, a fost luată decizia de a crea Asociația primarilor și consilierilor aleși ai Platformei Demnitate și Adevăr în urma scrutinului din octombrie-noiembrie 2019, față de care avem o responsabilitate specială”, a mai spus Năstase, menționând că PPDA va fi principalul avocat al descentralizării și autonomiei locale în R. Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!