„Suportul unic pentru sărbătorile de iarnă în sumă de 700 lei, este o politică copiată de la fosta guvernare Filip care s-a bazat doar pe injecții electorale sub formă de pamperși și cozonaci, care a dus la un deficit în Bugetul asigurarărilor sociale nemaipomenit pînă acum de la proclamarea independenței - au intrat în 2019 cu un deficit de 2 miiarde 890 mln lei care abea-abea de-am început a-l acoperi. Poftă bună la cozonaci și răcitură de cocoș, dragul meu popor”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Fosta șefă de la Sănătate a adăugat că indexarea de două ori pe an a pensiilor ar fi un risc de care țara noastră ar fi fost atenționată de experții Băncii Mondiale, FMI:

„Noi am pregătit alte soluții în loc, deoarece chiar e important să majorezi veniturile oamenilor care trăiesc din pensii, dar fără a distorsiona sistemul de pensii”.

Mai mult, Nemerenco susține că majorarea cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului de la 350 la 500 lei - a fost ideea sa personală. Totodată, potrivit fostei șefe de la Sănătate. garantarea pensiei pentru o perioadă de 5 ani, în cazul decesului unuia dintre soți vine în contradicție totală cu sistemul de pensii dințara noastră.

„Majorarea alocației veteranilor la acțiunile de lupă de pe Nistru, Afganistan, și alte categorii de militari - propunerea a venit după întâlnirea dnei Maia Sandu cu veteranii în care le-a promis că majorează alocația, astfel inițiativa s-a regăsit în Bugetul Solidarității. Sincer, ar trebui să fii orb de tot să nu vezi că fosta alocație de 100 lei era o bătaie de joc pe care a menținut-o ani de zile guvernarea PD

- Majorarea indemnizației pentru tinerii specialiști din domeniul medical și farmaceutic - majorarea de la 45 000 lei la 120 000 lei pentru medici și farmaciști și pentru personalul medical și farmaceutic cu studii medii – de la 36 000 lei la 96 000 lei. Este inițiativa mea personală din prima zi de când am venit la minister. Și este o rușine că atunci când în domeniul educației aceste indemnizații au fost majorate”, a mai spus Nemerenco. 

Luni, în cadrul unui briefing de presă, șeful statului a anunțat șapte reforme guvernamentale pe care le va implementa în perioada următoare Guvernul Chicu. Printre acestea se numără majorarea ajutorul pentru perioada rece a anului de la 350 de lei la 500 de lei, majorarea alocațiilor lunare pentru veteranii din Afganistan și de pe Nistru, de la 100 de lei la 300 de lei, dar și majorarea indemnizațiilor unice pentru tinerii medici și farmaciști care merg să lucreze în sate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!