„Deja guvernul României a spus că nu va oferi împrumutul bilateral. Odată cu implementarea unor acțiuni populiste și care distorsionează sistemul de pensii, cum ar fi indexarea, să vedem cum va fi făcută, pentru că noi aveam niște propuneri cum s-ar putea face în mod realist, dar nu cred că acest guvern este capabil să propună o alternativă realistă”, a spus Gavriliță.

Totodată, fosta ministră a precizat că dubla indexare a pensiilor ar fi un program copiat de la Partidul Democrat folosit înainte de alegerile parlamentare:

„Într-adevăr, trebuie să mărim pensiile, dar într-un mod sustenabil, nu cu astfel de programe unice înainte de alegeri. Deci, noi trebuie să avem un sistem de pensionare unde cel care contribuie – primește un salariu. Deci, un sistem realist, sustenabil, pe termen mediu, pentru că ne dorim o țară bună nu doar pentru noi, ci și pentru copiii noștri și cu o creștere realistă și sustenabilă a pensiilor, nu cu asemenea programe de o singură folosință”. 

AGORA amintește că, luni, Igor Dodon a anunțat despre cele șapte reforme guvernamentale pe care le va implementa Cabinetul Chicu. Printre acestea: susținere de sărbătorile de iarnă, în mărime de 700 de lei, pentru 625.000 de pensionari, indexarea pensiilor de două ori pe an, majorarea alocațiilor lunare pentru veteranii din Afganistan și de pe Nistru, de la 100 de lei la 300 de lei dar și majorări în sectorul bugetar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!