„Am depus o plângere împotriva ordonanței din 8 iulie 2019, plângere prin care am solicitat anularea acestei ordonanțe. Așa cum am făcut în cazul procesului de uzurpare a puterii de stat, când am contestat ordonanța procurorului și ea a fost anulată, exact așa procedăm și în acest caz. Procurorii s-au lăsat măguliți de balivernele pe care le-a emanat Igor Dodon, care spunea că cei 600-700 de mii de dolari veniți din Rusia erau un fel de provocări ale lui Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

Președintele PPDA a mai spus că a verificat sub aspect tehnic filmulețele care îi surprind pe Igor Dodon și pe ex-președintele PDM, Vlad Plahotniuc, negociind un acord secret. „Aceste filmulețe sunt veridice. Cel care vorbește de sutele de mii de dolari venite din Rusia, care vorbește de federalizarea țării... sunt filmulețe adevărate care trebuie puse la baza unui rechizitoriu împotriva celor care au făcut acest troc”, a adăugat el.

Amintim că, pe 8 iulie 2019, a fost emisă o ordonanță de refuz în pornirea unui dosar penal, deoarece „nu s-au confirmat acțiuni de finanțare ilegală a PSRM”. Asta după ce procurorii au verificat înregistrările video ale discuției dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și fostul vicepreședinte la PDM, Serghei Iaralov.


Pe 8 iunie, atunci când în Parlament se alegea noul speaker și se învestea Guvernul Sandu, presa afiliată democraților a publicat mai multe filmulețe de la o întâlnire dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc. Aceștia ar fi discutat un acord secret care ar viza un proiect de federalizare a țării. De asemenea, șeful statului a numit cifra „700-800 pe lună pentru întreținerea partidului”. Ulterior, democrații au făcut precizări, spunând că PSRM era finanțat lunar de Federația Rusă.

Citește și: Publika dezvăluie un video de la întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc. Președintele se aude negociind un „acord secret” (VIDEO)

Presa afiliată PD-ului mai publică două „probe” cu Dodon. Acesta ar cere bani de la Plahotniuc

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!