Potrivit informațiilor, îngrădirea ocupă o suprafață de cca 700 m², iar șantierul este de mai mult timp abandonat, deoarece actele permisive pentru construcție sunt expirate.

În context, pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc a precizat că au fost recepționate solicitări din partea cetățeniilor de evacuare a șantierului de construcție în această zonă, iar la solicitarea preturii de sector, beneficiarii construcției au refuzat să demonteze benevol gardul de protecție și să reamenajeze spațiul utilizat.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea intervine în acest caz pentru a elibera, de construcții, o zonă verde, din preajma Parcului „La Izvor”.

„În decurs de trei zile se rezolvă întrebarea, să aranjeze teritoriul, să scoată gardul și să comunice cu cei care nemijlocit au încercat aici ceva să construiască. Este o zonă unde nu trebuie să fie astfel de lucruri.[...] Nu vor primi niciun fel de documente permisive”, a spus edilul.

Totodată, Ceban anunță că a planificat o întâlnire cu conducătorii companiilor de construcție din capitală.

„Vom avea o ședință largă cu toți constructorii, la începutul lunii decembrie. Așteptăm amendamentele la legislație să fie aprobate în Pralament. Noi vrem să construim, dar să fie conform legii și să nu lezeze drepturile cetățenilor”.

Primarul anunță că astfel de intervenții la fața locului vor continua. Următoarea ieșire în teren este programată pentru joi, în sectorul Rîșcani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!