Funcția i-a revenit Galinei Balmoș, după ce ex-consiliera în domeniul social, Viorica Dumbrăveanu a fost numită ministră a Sănătății în Guvernul Chicu.

  „Am semnat decretul de numire a doamnei Galina Balmoș în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul social.

   Țin să menționez că am activat împreună cu doamna Balmoș în guvernul Tarlev și în guvernul Greceanîi, în anii 2007-2009, ea deținînd funcția de ministru al protecției sociale, familiei și copilului. De asemenea, Galina Balmoș a fost deputat în Parlamentul R. Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

   Galina Balmoș a fost deputat al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în perioada 2009–2015 şi deputat neafiliat în perioada 2015–2017. Ulterior, în luna martie 2017, Balmoș a devenit deputat pe lista fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova. 

   Este de menționat că la ultimele alegeri parlamentare, din 24 februarie, Balmoș nu a mai candidat pe listele PDM.

   Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!