La Moscova, premierul Chicu se va întâlni cu prim-ministrul rus, Dmitrii Medvedev, informează serviciul de presă al Guvernului.

Oficialii planifică discuții pentru identificarea soluțiilor privind facilitarea exportului produselor agricole moldovenești pe piața rusă. Totodată, se va examina posibilitatea de a fi eliberate mai multe autorizații pentru transportatorii din Republica Moldova, astfel încât aceștia să-și poată desfășua activitatea fără impedimente.

Un alt subiect pe agenda discuțiilor va fi asigurarea cu gaze a Republicii Moldova, în cadrul unei ședințe a premierului cu președintele Consiliului de administrare al „Gazprom”, Alexei Miller.

Din componența delegației vor mai face parte trei miniștri, bașcanul Găgăuziei și șeful Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz”.

Mai exact, Chicu va fi însoțit de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, dar și preşedinte al Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.    

De menționat că prim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, i-a transmis, printre primii, un mesaj de felicitare lui Ion Chicu, cu ocazia învestirii acestuia în funcția de prim-ministru, invitându-și omologul la Moscova.

Amintim că prima vizită oficială a Maiei Sandu a fost la București.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!