„Avem timp puțin la dispoziție și nu putem miza pe acea perioadă de 100 de zile pentru a ne seta activitatea pentru a genera rezultate. Azi vom adopta un șir de decizii în privința cadrelor legate de numirea secretarilor de stat în ministere. Este primul pas spre restabilirea funcționalității administrației publice centrale. Secretarii de stat competenți, integri, devotați țării, sunt veriga principală în activitatea ministerelor”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a cerut miniștrilor să identifice și alte persoane pentru fotoliile de secretar de stat până la următoarea ședință.

„Să nu uităm că ministerele pot fi conduse din birou, dar domeniile de care răspundeți – nu. Trebuie mereu să fiți conectați cu oamenii, cu partenerii de afaceri, astfel încât să readucem Guvernul și instituțiile statului la realitate. Vreau să manifestăm cu toții deschidere pentru dialog cu cetățenii, mediul de afaceri, sindicate. Cu partenerii noștri externi, din Vest, Est, Orient, de oriunde ar fi ei, trebuie să avem un dialog deschis, onest”, a mai spus el.

Prim-ministrul a aruncat câteva pietre în grădina Guvernului Sandu, care avea mai mulți miniștri și secretari de stat cu studii de peste hotare.

„Am avut mai multe întrevederi cu ambasadorii statelor străine, cu Banca Mondială, BERD, și vreau să vă comunic că echipa noastră va avea privilegiul rar să fie apreciată după acțiuni și rezultate... mai puțin după declarații, expresii de bună intenție. Facultățile noastre nu au fost cele mai tari pe dimensiunea PR-ului. De aceea nouă ne rămâne să muncim”, a menționat Ion Chicu. Puteți urmări ședința mai jos:


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!