ATP Cup are loc în trei mari orașe australiene: Brisbane, Sydney și Perth, în perioada 3-12 ianuarie 2020. Moldova va face parte din Grupa C, alături de Belgia, Marea Britanie și Bulgaria. Partidele grupei noastre se vor juca la Sydney. 

Datorită clasamentului din acest an a jucătororului moldovean, Radu Albot, Moldova a obținut unul din cele cinci locuri restante pentru calificare.

„Adversarii sunt jucători din top 10 cei mai buni din lume. Vom merge mai devreme pentru a ne acomoda cu fusul, orar cu timpul”, a menționat Radu Albot, în cadrul unei conferințe de presă.

„Mereu este plăcut să joci sub tricolorul țării tale. Este ceva ce nu poți să redai prin cuvinte. Sunt emoții mari, mai ales atunci când câștigi, pentru că știi că joci nu doar pentru tine ci pentru o țară întreagă.

Nu mă aștept la meciuri ușoare. Cu cât mai bine joci cu atât mai multe șanse ai să întâlnești jucători de top. Menționez că niciodată, când ies pe teren nu mă gândesc cine este adversarul, mereu mă gândesc să câștig”, a spus tenismenul din Moldova.

Competiția va întruni 24 de țări premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane dolari. Totodată, ATP Cup va oferi jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important faţă de viitoarea Cupă Davis, ce se va desfăşura din 2019 după un nou format cu 18 echipe participante. Învingătorii vor fi recompensaţi, astfel, cu câte 750 de puncte.

„Radu este un exemplu pentru toți jucătorii noștri de tenis. Vom avea nevoie de suportul dvs (n.r. cu referire la suporteri), echipa din Moldova să știe că sunt o mulțime de ochi care îi privesc și o mulțime de oameni care au încredere în ei. Cu siguranță îi va ajuta. Dacă merge Radu vom avea sigur un joc bun. O să facem și imposibilul ca să avem echipa pregătită”, a menționat președintele Federației Naționale de Tenis a Moldovei, Ceslav Ciuhrii.

Echipa din R. Moldova va fi compunsă din patru jucători, iar Federația Națională de Tenis din Moldova și-a exprimat disponibilitatea de a-și asuma toate cheltuielile legate de participare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!