Citește și: Guvernul Chicu are noi secretari de stat. Cine vine și cine pleacă din Executiv

În funcția de secretari de stat au revenit:

Tatiana Ivanicichina (Ministerul Finanțelor)

Eduard Serbenco (Ministerul Justiției)

Vitalie Tarlev (Ministerul Economiei și Infrastructurii)

Nelea Rusu (Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale)

Totodată, secretarul general de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Guvernul Pavel Filip, Mihai Căpățină, a fost numit consul general al R. Moldova în orașul Frankfurt pe Main, Germania.

În același timp, Nicolae Eșanu, fost secretar de stat în Ministerul Justiției în perioada Guvernului Filip, a fost numit consilier principal al prim-ministrului în domeniul dreptului.

Amintim că actuala ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a fost secretar de stat în cadrul aceluiași minister în timpul Guvernului Filip.

Dumbrăveanu, a participat alături de Vlad Plahotniuc și alți candidați PDM în acțiuni de agitație electorală. Solicitată atunci de jurnaliștii AGORA, Viorica Dumbrăveanu a declarat că nu poate să comenteze prezența sa în cadrul evenimentelor electorale. Purtătorul de cuvânt al ministerului, Cristina Stratulat, declarase că Viorica Dumbrăveanu se afla în concediu pe cont propriu, respectiv în timpul ei liber poate realiza orice activitate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!