Potrivit unui comunicat de presă emis de minister,  funcția de conducător al unei instituții medico-sanitare publice republicane poate fi ocupată doar în bază de concurs organizat și desfășurat de către MSMPS, iar în acest caz prevederile respective nu au fost respectate. 

Instituția mai menționează  că fosta conducere a ministerului a lansat procedurile legale de concurs pentru ocuparea funcției de director al IMSP „Toma Ciorbă", însă, în mod inexplicabil, acestea au fost anulate în ultima zi de mandat, la 14 noiembrie 2019.

AGORA amintește că la începutul acestei săptămâni, democrata Ruxanda Glavan, și ea fostă ministră a Sănătății, a acuzat-o pe Ala Nemerenco că l-ar fi numit pe directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, nefiind în funcție. Glavan a sugerat prin intermediul une postări pe pagina sa de Facebook că șefa de la Sănătate din Guvernul Sandu nu și-ar fi respectat propriile regulamente.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!