Bunurile ar fi fost procurate de la piața KM7 din orașul Odesa. Potrivit oamenilor legii, bărbatul la volanul unui microbuz de marca Mercedes Sprinter a fost stopat pe traseul M5, în apropiere de localitatea Calfa. 

Bărbatul transporta un lot de marfă de larg consum în valoare de 500 de mii de lei, pe care ar fi introdus-o în țară prin regiunea transnistreană cu ocolirea posturilor vamale interne de control. Ofițerii Serviciului Vamal au determinat că  bunuri de larg consum în cantități comerciale nu aveau niciun act confirmativ.


Pe acest caz este documentat șoferul microbuzului, cetățean al Republicii Moldova, care a introdus marfa ilegal în vederea eschivării de la achitarea plăților vamale și a comercializării neautorizate.

Bunurile a fost reținute, iar cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!