Mandatele de consilier în Consiliul municipal Chișinău le revin candidaților supleanți Silvia Grigorieva de pe lista PSRM și Corneliu Pântea de pe lista PUN. Listele au fost confirmate prin hotărârea Judecătoriei Chișinău (sediul Rîșcani) din 2 noiembrie 2019.

Amintim că potrivit rezultatelor alegerilor din 20 octombrie, 22 de fotolii din Consiliul municipal sunt ocupate de socialiști, din parte Blocului ACUM acced în primărie 19 consilieri, Partidul Liberal va fi reprezentat în CMC de trei persoane, din partea PDM vor fi două mandate, Partidul Șor va deține două mandate în CMC, Partidul Unității Naționale s-a ales cu un singur mandat, la fel ca Mișcarea Forța Nouă și PCRM.

Consilierii din CMC se convoacă la 20 noiembrie, în ședință. Aceasta a fost demarată cu 44 de consilieri din cei 51 aleși, fiind prezidată de președintele fracțiunii PAS, Vasile Grădinaru. Potrivit deciziei de la începutul ședinței, prezidarea adunărilor se va produce de câte un reprezentant al fracțiunilor, prin rotație.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!