Ambulanța se afla în localitatea Slobozia din raionul Ștefan Vodă pentru acordarea asistenței medicale urgente pe motiv de febră.  

Potrivit informațiilor, incidentul s-a produs în timp ce membrii echipei Asistenței Medicale de Urgență  se aflau în casa pacientului. Un bărbat în vârsta de 31 de ani, ce s-ar fi aflat în stare de ebrietate, s-a apropiat de ambulanță și a lovit-o cu un obiect de lemn.  În urma impactului a fost deteriorată caroseria mașinii și a fost spart girofarul și fereastra laterală.

Pe margine acestui subiect s-a pornit un proces penal pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a desfășurat incidentul. Bărbatul este cercetat în libertate, ulterior, oamenii legii au stabilit că acesta se afla la evidența  medicului psihiatru.

Amintim că, un caz asemănător a avut loc recent în Chișinău, sectorul Ciocana. O ambulanță, în care se afla doar șoferul a fost vandalizată de un tânăr în stare de ebrietate. În urma intervenției oamenilor legii, tânărul a fost reținut pentru 72 de ore. Pe marginea cazului dat a fost inițiat un dosar penal pentru huliganism.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!