„A fost greu să accept această propune a primarului, dar consider că este o oportunitate să realizez lucrurile pe care mi le-am propus. Am realizat o serie de proiecte, am descoperit scheme, am participat în această campanie electorală alături de alți candidați și am observat că ce ne-am propus s-a regăsit și în programele contracandidaților. Vreau să punem punct neregularităților și să începem o dezvoltare durabilă a orașului”, a declarat Chironda. 

După o rundă lungă de întrebări din partea colegilor, Chironda a primit votul de susținere a 41 de consilieri din cei 44 prezenți la începutul ședinței.

Un alt candidat, Inga Ivanesii nu s-a putut prezenta la ședința. Candidata a avut o intervenție scurtă prin Skype, lucru ce a stârnit nemulțumirea consilierilor.

„Nu este admis ca cineva să fie votat prin Skype. O să ajungem subiect de anecdote. Este mare rușine situația în care a ajuns Primăria”, a spus de la tribună, consilierul liberal, Ion Cebanu.

Pentru susținerea candidaturii au votat 25 de consilieri. În contextul în care majoritatea minimă constituie 26 de voturi, pentru a obține funcția, Ingăi Ivanesii nu i-a ajuns un vot.

Candidatul înaintat de primarul general, Ilie Ceban, de asemenea nu a câștigat încrederea consilierilor. Cele mai multe voturi contra și abțineri au venit din partea fracțiunilor PAS și Da. Consilierii și-au argumentat alegerea prin faptul că „nu înțeleg domeniile de competență a candidatului”. Și candidatului Ceban nu i-a ajuns un vot, acumulând 25.

Ce-a din urmă candidatură examinată, a fost cea a Angelei Cutasevici. Deși a încercat să argumenteze domeniile de competențe, având o experiență bogată în domeniul pedagogiei și argumentând că va reprezenta domeniul educației și cel social, candidata a fost luată la întrebări.

Potrivit consilierilor, Cutasevici a fost surprinsă în perioada electorală a alegerilor parlamentare, în poze alături de ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, ceea ce ar fi în contradicție cu statutul de secretar de stat pe care îl avea atunci. 

Cutasevici a confirmat că a fost implicată în acțiunile electorale, însă, a argumentat că nu era în funcție în acea perioadă și era în drept să comunice cu reprezentanții politici.

În urma votului, candidata s-a ales cu 25 de susțineri din partea consilierilor. La fel ca și candidaturile precedente, Cutasevici a mai avut nevoie de un singur vot.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!