Acuzațiile lui Reniță

„Dodonistul „nostru” excelează din nou. Aflu cu multă stupoare, din surse PSRM, că dodonistul „nostru” este inițiatorul obstrucționării activității Comisiei parlamentare pentru Politică Externă și Integrare Europeană pentru a treia oară consecutiv prin neparticiparea lui și a deputaților socialiști la ședințele săptămânale.

Motivul obstrucționării este unul incredibil: cum de am „îndrăznit" să fac publică informația despre finanțarea PSRM și a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din offshore-urile din Bahamas?

De asemenea, de ce am depus un demers la Procuratura Generală, urmare căruia se efectuează urmărirea penală în cauza nr. 2016970433 de către Procuratura Anticorupție pornită pe faptul spălării banilor, fiind vizată activitatea întreprinderii „Exclusiv Media SRL, condusă de deputatul socialist Corneliu Furculiță, care este consătean cu Igor Dodon și una dintre cele mai apropiate și de încredere persoane ale șefului statului”, a scris Iurie Reniță pe contul său de Facebook.

„Cazul evocat mai sus este cel mai concludent argument că nu am exagerat deloc când, recent, am menționat in mod public că în cadrul blocului ACUM sunt unii deputați care au fraternizat definitiv cu PSRM și cu Dodon, aceștia reprezentând un pericol politic mult mai mare decât însăși deputații socialiști, cu care, in funcție de subiecte si circumstanțe, mai poti discuta sau dialoga. Mă veți întreba despre cine e vorba? L-a identificat recent presa, acesta fiind implicat în mai multe activități similare, mai ales pe filiera rusească”, a mai scris Reniță, cu referire la Mihai Popșoi.

Replica lui Popșoi

„Dle Reniță sunteți un mincinos și un invidios ordinar. Astăzi nu aveam cum să fiu la ședința Comisiei, deoarece sunt în Zagreb la Congresul PPE alături de Dna Sandu și dl Nastase. Dl Slusari v-a informat despre acest fapt. Însă știți bine că dl Grosu m-a înlocuit la ședința Comisiei în calitate de supleant. Deci pur și simplu aveți o frustrare adâncă și nu pot decât să vă compătimesc”, se arată în reacția vicepreședintelui Parlamentului.

„Cât privește celelalte speculații ale unei minți obsedate de ranchiună și invidie, pot să spun doar că în timp ce Dvs erați primul numit de Filip în funcție în 2016 și l-ați slujit pe Plahotniuc în funcția de ambasador, eu am activat în cadrul Ambasadei Americane la Chișinău.

Tot eu am votat împotriva Rusiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Dvs împreună cu PDM și Șor l-ați blocat pe dl Victor Chirilă în Comisie și nu a mai ajuns ambasador la Paris din cauza Dvs. Domnule Reniță este și video cum ați coalizat cu PDM și Șor.

Eu m-aș putea conduce de principiul „câinele latră, caravana trece”, dar Dvs căutați insistent să vă iau în seamă. Sper că am fost explicit. Nu aștept scuze din partea Dvs, deși ar fi cazul”, se mai arată în postarea lui Popșoi.

Precizăm că Iurie Reniță este deputat al fracțiunii Platformei „Demnitate și Adevăr”, pe când Mihai Popșoi este parlamentar din partea fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!