Cei doi și-au împărțit felicitări și mulțumiri. Medvedev l-a felicitat pe Chicu cu ocazia învestirii în funcție, iar omologul său moldovean i-a mulțumit premierului pentru invitație.

„Am anunțat că suntem un Guvern tehnocrat și nu vom face politică. Respectiv, vom fi acolo unde trebuie rezolvate problemele oamenilor și vom face reforme menite să dezvolte economia națională și să crească bunăstarea oamenilor”, a precizat Ion Chicu.

Șefii Executivelor au abordat subiectul furnizării gazelor naturale, reglementarea problemei transnistrene, creșterea numărului de autorizații pentru transportatori, proiecte investiționale în infrastructură, lărgirea spectrului de mărfuri exportate în Rusia fără taxe și altele.

„Pe toate subiectele abordate au fost luate decizii de principiu și transmise Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial economică”, se mai arată în comunicatul Guvernului de la Chișinău.

Ion Chicu l-a invitat pe Dmitrii Medvedev să viziteze R. Moldova „pentru a continua dialogul și a determina intensificarea cooperării pe dimensiunile social-economice”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!