„S-a luat o decizie de principiu, de deschidere a unei linii de credit de circa jumătate de miliard de dolari pentru proiecte de infrastructură în Republica Moldova”, a precizat Igor Dodon.

Citește și: „Transformăm țara în șantier”. Revenit de la Moscova, Chicu anunță reducerea prețului la gaz, credit pentru drumuri noi, export facilitat și autorizații de transport în Rusia (VIDEO)

Prima tranșă - 300 de milioane de dolari

„Prima tranșă ar fi de 300 milioane dolari pentru anii următori. Noi vom face drumuri, investiții enorme”, a declarat Dodon cu puțin timp înainte ca premierul Chicu să facă anunțul la revenirea pe aeroportul din Chișinău.

Din primăvară, R. Moldova ar urma să fie „un adevărat șantier”

„Începând cu februarie-martie țara noastră va fi un adevărat șantier de construcție a drumurilor. Condițiile le vom discuta cu ministerele Finanțelor. Sper că lucrurile se vor mișca rapid, ca în decembrie-ianuarie să fie organizate toate concursurile, identificați câștigătorii pentru ca cel târziu în martie să fie pornite lucrările”, a mai spus Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Centura Chișinăului, parte a proiectului

„E vorba de construcția a cel puțin 10 porțiuni de drum național, inclusiv centura de ocolire a Chișinăului. Se creează mii de locuri de muncă, sunt elemente de creștere economică impresionantă pentru anul viitor”, a adăugat liderul neformal al PSRM, menționând că Republica Moldova are restanțe la capitolul infrastructură.

Vezi și: Șoseaua de centură a capitalei ar putea fi construită pe bani chinezești. O companie din China, dispusă să investească în acest proiect

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!