Nici anunțul făcut de premier cu privire la micșorarea prețului la gazul rusesc nu l-a impresionat pe Brânzan. Fostul oficial susține că în condițiile în care prețul de pe piața internațională a scăzut, valoarea gazului ar fi fost micșorată oricum. 

„Acesta nu este meritul lui Chicu. Formula stabilită în contractul cu Gazprom-ul aşa funcţionează. Să fie clar. Punct. Îi urez succes în negocierile cu partea ucraineană şi cu partea română. Acolo chiar îi doresc succes”, a declarat Brânzan. 

Fostul ministru al Economiei a mai spus că și subiectul cu autorizaţiile pentru transport ar fi fost negociat de el cu partenerii din Rusia.
 
AGORA amintește că la revenirea de la Moscova, unde a întreprins o vizită oficială, premierul Ion Chicu a anunțat că s-a ajuns la câteva înțelegeri „principiale” cu Federația Rusă, printre care se numără micșorarea prețului la gaz de la 1 ianuarie 2020, creditarea de către partea rusă cu 500 de milioane de dolari pentru proiecte infrastructurale de anvergură (construirea de drumuri), acordarea de noi autorizați pentru transportatorii de mărfuri din R. Moldova, extinderea listei categoriilor de mărfuri exportate în Rusia fără taxe vamale, extinderea numărului de companii moldovenești autorizate să exporte pe piața rusească, dar și mișcări în ceea ce privește depozitele de muniții de la Cobasna.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!