„Nu există niciun oraș în lume unde sunt suficienți bani pentru dezvoltare. Eu aș vrea ca banii pe care îi are Chișinăul în momentul de față, care sunt prevăzuți în buget și vor fi prevăzuți pentru următorul buget să fie folosiți cu maximă eficiență, să-i prioritizăm și să direcționăm acești bani acolo unde raportul investiție și rezultate o să fie cel mai favorabil, cel mai mare. Acestea sunt, înainte de toate, transportul public, infrastructura pietonală și amenajarea spațiilor publice. Cu bani mici aici putem să facem lucruri destul de simțitoare pentru chișinăuieni. Ceea ce ține de alte lucrări de amploare mai mare, evident că o să fie nevoie să atragem finanțare din exterior”, a declarat Chironda.

AGORA amintește că activistul Victor Chironda a fost ales viceprimar al capitalei cu votul a 41 de membri CMC. Alți trei candidați la funcția de viceprimari ai capitalei, Angela Cutasevici, Inga Ionesii și Ilie Ceban, nu au reușit să întrunească suficiente voturi din partea consilierilor municipali pentru a fi numiți în funcție. Nu le-au ajuns câte un vot.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!