În urma acțiunilor de investigații a fost stabilit faptul că suspecţii determinau tinere din Moldova să practice prostituția în străinătate. Aceștia aveau următorul mod de acționare: după identificarea fetelor, organizau deplasarea acestora la Berlin, unde le și cazau. Ulterior, acestea urmau să acorde servicii sexuale diferitor persoane contra sumei de 50 de euro pentru o oră.

Astfel, în luna noiembrie curent, suspecții se aflau în municipiul Chișinău, unde au recrutat două tinere din Moldova cu vârsta de 23 și 27 ani,  pentru care urmau să organizeze transportarea în orașul Berlin.

Suspecții au fost reținuți pe traseul Chișinău-Leușeni, în timp ce transportau tinerele cu automobilul personal.

                              

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza infracțiunii de  proxenetism, care se pedepsește cu închisoare de la 4 la 7 ani.

La această etapă, femeia și bărbatul, care au vârsta de 28 ani ambii, se află în custodia poliției pe un termen de 72 de ore. Sub conducerea PCCOCS, oamenii legii continuă măsurile speciale de investigații, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor  și a persoanelor implicate în acest caz.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!