Într-un comunicat, Procuratura Anticorupție a anunțat că va contesta hotărârea instanței de judecată „privind măsurile privative de libertate în privința unor învinuiți”.

Amintim că, la 18 noiembrie 2019, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la sediul Centrului de Medicină Legală din Chişinău, unde au fost reţinuţi mai mulți experți judiciari bănuiți de corupere pasivă și ecrocherie.

Aceştia sunt suspectaţi că, folosindu-se de situaţia de serviciu, ar fi organizat o schemă infracțională prin intermediul căreia ar fi dobândit ilicit bani. În schimbul plăților, care nu erau contabilizate oficial, aceștia formulau concluzii denaturate în rapoartele de expertiză, întocmite în legătură cu examinarea cauzei morții. Plățile variau între 900 şi 10.000 de lei.

Iar pe 20 noiembrie a fost reținut și directorul instituției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!