Viceprim-ministrul rus, Dmitri Kozak a menționat în cadrul unei conferințe de presă, după întrevederea premierilor R.Moldova și al Federației Ruse, că deși s-a discutat despre acordarea unui împrumut de 300 de milioane de dolari R. Moldova, Guvernul Chicu are un termen prea mic de activitate pentru a lucra un astfel de acord, scrie presa din Rusia. 

„Am convenit că vor prezenta în detalii solicitarea. Să arate în baza căror condiții doresc să primească acest credit și care sunt garanțiile rambursării. Trebuie să fim siguri că banii vor merge spre beneficiul economic al Republicii Moldova, care va continua să crească, și că vor fi îndeplinite, în mod corespunzător obligațiile de restituire a banilor” a spus Kozak.

Amintim că miercuri seara, la revenirea din vizita oficială de la Moscova, premierul Ion Chicu a anunțat că a ajuns la un acord de principiu cu partea rusă privind acordarea unui credit de 500 de milioane de dolari pentru Republica Moldova care vor fi direcționați pentru proiecte de infrastructură. Mai exact - pentru construirea de drumuri.

 „Am obținut acordul principal al Rusiei de a deschide o linie de credit de 500 de milioane de dolari, direcționați în exclusivitate pentru proiecte investiționale. Ministerele de Finanțe vor discuta asupra condițiilor de acordare a acestui împrumut, care va fi luat doar dacă va avea condiții avantajoase pentru R. Moldova. În scurt timp transformăm țara în șantier”, a afirmat Chicu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!