Potrivit sursei citate ce a obținut documentul ce confirmă decizia instanței judecătorești din Ucraina, contestația lui Veaceslav Platon a fost aprobată, fiind anulată decizia din 29 august 2016 a Procuraturii Generale din Ucraina cu privire la extrădarea lui Platon. Hotărârea este definitivă.


Avocații lui Platon au declarat pentru NewsMaker că acesta trebuie să se întoarcă în Ucraina.

„Toate deciziile de învinuire a lui Platon trebuie anulate. Potrivit legii, când o țară își extrădează cetățenul, în oricare alt dosar, țara care a cerut extrădarea trebuie să se adreseze la Procuartura Generală, în acest caz în Ucraina, și să primească acord pentru urmărire penală și pentru a transmite dosarul în istanța de judecată”, susține unul dintre avocați pentru sursa citată.

Potrivit lui, Ucraina a dat acordul ca Platon să fie cercetat penal în baza hotărârii de extrădare, ce acum a fost anulată.

Motivul deciziei judecătoria Pechersk din Kiev va fi prezentat la 25 noiembrie.

AGORA amintește că Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare cu executare în decembrie 2018  pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!