Centrul Municipal de Reabilitare Medicală al SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” are scopul de a moderniza serviciul municipal de reabilitare medicală, prin îmbunătățirea stării fizice a persoanelor cu probleme medicale, precum și pe capacitatea de integrare socială a persoanelor cu dezabilităţi, pentru recuperare și revenire la o viață de calitate.


Centrul, care este unic după profilul său în Chișinău și în republică, are o capacitate de 500 pacienți pe zi (cu profil neurologic, cardiologic, traumatologic și reumatologic), îngrijiți în condiții de ambulator, în două schimburi și 35 de paturi în staționar.Administrația instituției i-a organizat o excursie primarului general al capitalei, Ion Ceban care a venit la evenimentul de deschidere. Acesta a fost plimbat prin încăperile centrului, unde i s-au prezentat lucrările de reparare și dotare.


„Lansarea acestui Centru este un început pentru o nouă etapă de modernizare și dezvoltare a serviciului municipal de reabilitare medicală. Astfel de exemple trebuie să continue. Banii alocați de municipalitate sunt din impozitele și taxele cetățenilor, iar noi trebuie să-i întoarcem prin inițiative bune”, a spus primarul.  


Mihai Ciobanu, directorul SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” a precizat că Centrul Municipal de Reabilitare Medicală este un prototip al Institutului Naţional de Reabilitare din Ungaria, iar în acest sens o delegație din cadrul instituției pe care o conduce a efectuat o vizită de lucru în Ungaria, în primăvara anului curent.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!