UPDATE 10:00 Contactat de AGORA, serviciul de presă al Procuraturii Generale (PG)ne-a spus că instituția „a efectuat deja controale în privința majorității acestor aspecte”.

„Anterior, PG a comunicat că pe unele fapte din cele expuse au fost pornite cauze penale. Vom verifica suplimentar unele aspecte și vom reveni cu detalii, în modul prevăzut de lege, în eventualitatea în care domnul vizat (n.r. – Chiril Moțpan) va depune demersul în cauză”, se menționează în răspunsul primit.

Știrea inițială: „Și presa a fost în vizorul lor. Sunt și jurnaliști: Durbală, Cheianu, Vasile Năstase, Val Butnaru, Natalia Morari, Mariana Rață, Angela Gonța, Ion Terguța, Jardan Aurica, Tudor Darie, Preașcă Ion, Ursu Valentina” , a declarat Moțpan.

Deocamdată niciunul dintre reprezentanții media nu a comentat situația. 


În luna septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit trei dosare penale pe cazul interceptării ilegale a mai multor politicieni, reprezentanți ai societăţii civile și jurnalişti. Aceste măsuri speciale ilegale au fost admise în dosarele penale instrumentate, în perioada anilor 2017-2019, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), sub suspiciunea organizării şi conducerii unor dezordini în masă.

Citește și: Interceptările efectuate în R. Moldova, o necunoscută pentru stat. Moțpan: Nu se știe câte sunt, am auzit că ajung și la 12.000 pe an

Amintim că, în iunie 2019, RISE Moldova a publicat o investigație care demaschează o întreagă operațiune de interceptare și filare a opozanților guvernării democrate, care s-a desfășurat în ultimii ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!