Harta este realizată pe baza potenţialelor riscuri cu care se pot confrunta turiştii, precum boli infecţioase şi violenţe politice, scrie Mediafax.

Harta este realizată în cinci culori, care reprezintă nivelul de siguranţă, de la „insignifiant” la „extrem”.

În ceea ce priveşte predicţiile pentru 2020, cele mai sigure ţări pentru călătorii sunt concentrate în emisfera nordică.

Pe de altă parte, cele mai periculoase sunt răspândite la nivel global, iar printre acestea se numără Afganistan, Republica Centrafricană, Somalia şi Siria.

Unele ţări au punctaje mixte, de exemplu, unele zone din Columbia şi Mexic sunt considerate a fi de risc mediu, altele, de risc înalt.

În ceea ce priveşte România, aceasta prezintă un risc scăzut pentru turişti.

Potrivit hărții, Republica Moldova este un stat în care pericolul de securitate este scăzut.

Un purtător de cuvânt al International SOS a declarat pentru CNN că această hartă este realizată pe baza evaluărilor furnizate de clienţi. O hartă poate fi consultată AICI.

Marea Britanie, SUA, Canada, Australia şi mare parte din Europa sunt listate ca fiind cu risc scăzut. Mare parte din Africa este considerată cu risc ridicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!