Din imaginile înregistrate de de George Ion Alexandru, din Severin, student la Londra, se vede cum un grup de români din diasporă, s-au unit într-o horă la secția de vot 551, din Londra, Marea Britanie. Imaginile au fost surprinse sâmbătă.

Moment emoționant și la secția de votare 758, din Valencia. Aici românii au cântat un colind.


Iar în Spania, la una din secțiile de vot, o tânără a emoționat lumea prezentă prin cântecul pe care l-a interpretat după ce și-a făcut alegerea. Imaginile au fost publicate de soțul femeii, pe pagina sa de facebook.


Potrivit Biroului Electoral Central din România, în diaspora au votat până acum circa 500 de mii de persoane.  În R.Moldova au votat 30 de mii de cetățeni români.

Amintim că românii din diaspora își pot vota președintele, în cel de-al doilea tur de scrutin. Ca și în cazul primului tur, au la dispoziție trei zile – 22, 23 și 24 noiembrie. Pe teritoriul țării au fost deschise 37 de secții de vot.

În primul tur, din 8-10 noiembrie, în Republica Moldova au votat în jur de 43.300 de cetățeni români.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!