Din cauza inundaţiilor, mai multe curse aeriene şi feroviare au fost anulate, iar sute de persoane au fost evacuate. Două districte din regiune, Alpes-Maritimes şi Var se află sub cod roşu, iar autorităţile şi meteorologii avertizează că din cauza furtunilor se pot produce valuri de mare înălţime pe coastă.

Aproximativ 1.600 de membri ai serviciilor de urgenţă au fost mobilizaţi pentru a face faţă acestei situaţii. Mai multe autostrăzi şi căi ferate au fost închise.

Mai multe zboruri spre şi dinspre Aeroportul Nisa au fost anulate din cauza vremii. Tot la Nisa, patru mii de locuinţe au rămas fără energie electrică.

În mai multe oraşe, printre care Hyeres şi Frejus, sute de persoane au fost evacuate ca măsură de prevenţie, acestea fiind cazate în centre ale primăriilor.

Autorităţile franceze au avertizat că vremea nu se va îmbunătăţi în următoarele zile, iar situaţia ar putea să se înrăutăţească şi le-au recomandat cetăţenilor să nu iasă din case decât dacă este absolut necesar şi să evite să îşi folosească autoturismele.

Şi alte regiuni din sudul ţării, printre care Gard şi Haute-Loire se află sub avertizare cod portocaliu de furtuni şi inundaţii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!