Președintele raionului Rîșcani este licențiat în economie și magistru în drept în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova. Este absolvent al Academiei de Administrare Publică pe lângă președintele Republicii Moldova.

Este originar din Fălești, unde timp de un an a activat în calitate de economist, în cadrul primăriei Fălești. Ulterior, din 2012 până în 2014, a deținut funcția de șef al Secției Economie în cadrul Consiliului raional Fălești. Din 2014 pînă în 2019 a activat la Curtea de Conturi, deținînd funcția de auditor public de stat superior.

„Este o provocare foarte responsabilă, eu sunt sigur că împreună cu așa o echipă consolidată și competentă în toate domeniile o vom trece cu succes și rezultate marcante pentru oameni. Vă sunt recunoscător pentru urările de bine, încrederea acordată și pentru curajul de care ați dat dovadă”, as cris Secrieru pe pagina sa de    Facebook. 

Potrivit procesului verbal privind totalizarea rezultatelor votării la alegerea consilierilor în Consiliul raional Rîșcani, în Consiliu au acces reprezentanții a șapte partide. Este vorba de PSRM cu 14 mandate, PDM – opt mandate, Blocul ACUM – cinci mandate, Partidul Nostru – trei mandate, iar Partidul „Șor”, PLDM și PCRM au cîte un mandat. Din cei 33 de consilieri, doar șase sunt femei și nu există niciun consilier independent care ar fi acces în CCR.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!