Sistemul de alimentație publică din Republica Moldova este diferit de cel din statele europene, atât în grădinițe, școli, cât și în alte instituții de stat sau bistrouri. În același timp, nu ne sunt deloc străine cazuri de intoxicație în masă înregistrate în instituții de învățământ sau restaurante de la noi. Un caz recent pe care ni-l amintim este cel înregistrat acum trei luni, când la o grădiniță din sectorul Ciocana din Capitală s-ar fi adus pește infestat cu viermi și pâine cu o porție de păcură în ea. Ce facem ca să fim siguri de ceea ce mâncăm? De ce avem mai multă siguranță în unele instituții decât în altele? Suntem ceea ce mâncăm sau mâncăm ceea ce suntem? Dar, ce mâncăm azi la cantină? Haideți să discutăm despre asta la ultima ediție ON&OFF the Record.
Acest subiect ne privește pe fiecare. Hai să aflăm ce putem face noi ca cetățeni, dar și ce ar tebui să facă autoritățile pentru a ne oferi această siguranță și securitate alimentară? Vom căuta soluții împreună cu deputatul Dan Perciun, fondatoarea Grupului „Părinți solidari” Ala Revenco și nutriționista Luminița Suveică.
Notează-ți în calendar ziua de joi, 28 noiembrie 2019, ora 18:30.
Accesul la eveniment este posibil doar în baza unei înregistrări și confirmării recepționate cu o zi înaintea evenimentului.
Participarea la eveniment este gratuită.
Până atunci, ca să vă trezim și mai mult interesul pentru eveniment, vă îndemnăm să vedeți aceste articole:
FOTO. Cum arată mâncarea servită în școlile de peste hotare
FOTO. Prânzul în școli. Ce mănâncă copiii din întreaga lume
„ON&OFF the record” este organizat de Agora.md în parteneriat cu Youth Association ASIST. Acest eveniment este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.
Vezi și aceste știri

Top șapte orașe din R. Moldova cu cea mai mare proporție a tinerilor: Bălți, Ungheni și Chișinău, pe primele locuri (INFOGRAFIC)

Troleibuzele 17, 28, 34 și autobuzul 23 își schimbă rutele de circulație pentru 12 zile. Mai multe străzi intră în reparații
